Saturday, December 11, 2010

CONGRATULATION!


Tahniah sejuta tahniah kepada budak ini kerana lulus dengan cemerlang!!
Tingkatkan usaha anda!
saya sayang kamoo!

Monday, December 6, 2010

TIBA-TIBA

Tiba-tiba je aku terdetik untuk bukak ruangan lepas-lepas aku, dalam sedar tak sedar, rupanya ruangan ini semenjak dua menjak ini bukan lagi ruangan rasa untuk aku. lebih kepada terbuka. bukan lagi ruang aku melepaskan segala rasa yang terbuku dalam hati. dengan tiba-tiba aku tertanya-tanya kepada diri aku. kenapa eh?? ntah. aku sendiri tengah memikirkannya.

Mungkin kerana perkara itu telah berlalu dan aku bosan untuk terus melepaskan segala rasa yang tertinggal didalam ruangan ini.? atau sekadar melepaskan segalanya diruangan ini dan segalanya berlalu secara normal seperti biasaa? atau aku sudah lali dengan segala suasana sekarang?

Atau, hati ini sudah keras? seperti manusia tidak berperasaan.contoh: setelah dimaki, dimarah. masih boley tersenyum dan tergelak besar, heeee;p. atau aku sendiri telah bijak menangani perasaaan aku sendiri,?

ouuhh, aku sendiri pun tidak tahu, yang pasti, ini lah ruang untuk aku menekan keyboard dan menulis semua rasa yang terbuku, dan aku tau ruang ini bukan lagi bukan untuk bacaan aku sahaja. ruang ini untuk anda jua. terima kasih kerana sudi membacanya.

Saturday, December 4, 2010

IM DONE!

Heeloo;)
Im done.;D
Letih jugaklah rini
Banyak pekara yang nak dilakukan,
Sampai tergantung-gantung proses membaikpulih blog aku ini
Setelah sekian lama sehingga aku sendiri bosan melihatnya. ngeee;p
Macam takmo letak lagu, tapi aku minat lagu jugak, so letaklah..huhu
Amacam oke ke tak oke design aku yang baru ini. aca-aca je ni.haha
Lama sangat aku menyepi sampai aku sendiri pun dah tertinggal
Macam-macam. tapi yang pasti..aku nak tengok NARNIA!~ haha
( tak pasal je), aku nak booking satu panggunglah
Agak-agak boley ker? ahhhhhaaaa;)
Okey, im done. too tired.need to rest. komen-komen lah apa patut yeh?
Byebye. assalamualikum;))

Friday, December 3, 2010

Sunday, November 21, 2010

YAHHHHOOOO !!!`


hik hik hik
hu hu hu
ha ha ha

tah pehal tah aku gembira semacam je sejak cuti semester ni
hahah
kalo lah, minggu ni tak berubah, cam gitu jer? alangkah happy je aku sepanjang minggu ni.

segala aktiviti gile aku dah aku jalan kan
best giler rasanye

esok, esok, esok
pun satu lagi aktiviti gembira aku nk buat.
aku nak g vacation setelah sekian lama.
waaaa;)
insyallah, hope everthing will be fine
wish me safe ok?

choopp! hehe..
tadi ada berita gembira jugak!
abang aku dapat baby boy!


muaaaahh!
nama ; abang aku macam belum konfirm lagi. nanti aku update k?

korang take care!
makcik&pakcik aku kat jakarta pun takecare gak!
(tetibe teringat korang.;D)
kawan-kawan aku yang g peneng pun takecare k!

muaaaaah!
~aku sayang korang~

Tuesday, November 16, 2010

yeaaahhaa! aku dah semester break!

puas hati aku dapat cuti!
setelah sekian lama aku menyepi dalam dunia blogger ini.
tapi
semuaa puasss laah!
tak lah asyik-asyik ngadap buku je kan..
hik-hik-hik-hik

hahahahaha

aku dapat g beronok-ronok dengan teman-teman
senang citer, full of activites
tapi
haahhahaah

banyak giler tapi aku kan??
mestilah! semua benda nk buat kene banyak pikir dulu.


yang pasti aku dapat update blog aku ini haa..
walaupun sikit jeer.. heheh


nway, haaapppy birthday to my bestfriend,
nur syamimi jamaluddin!!
always luv n miss u bebeh!!

Wednesday, September 15, 2010

Beku Otak

assalamualaikum..
perh..lama aku tak update.
bukan ape, aku ni dah macam ketandusan idea.
al-maklumlah..dah lama tak dapat internet.
so dah jadi lambat sikit. lagi-lagi bab hal semasa ni

otak aku ni dah macam nak beku idea dah.
huhu.;).anyway
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
AMPUN MAAF DIPINTA
aku ucapkan kepada blogger sekalian
semoga raya kali ini penuh dengan keberkatan.
insyallah

dari puasa hingga raya aku tak update rasanye.
tetibe ase nk upload gambar raya aku.
hehe.huhuh.lala.

taraa ;)

this is my BELOVED FAMILY :)

p/s: cinta abadi kekal hingga akhir hayat.

Sunday, August 15, 2010

six sense

korang penah rasa tak?

tak tahu la betul tak kan?

aku hanya akan dapat pada

orang-orang terdekat aku je

tapi selalu betul la..

tapi ntahh..


p/s ; abaikan.aku merepek tengah malam

Sunday, August 8, 2010

Manakah Selayaknya??

ape benda la agak-agak nye?
hahaha
bila korang dah jadi macam aku
duduk tempat jin xberape nak tendang ni
ko agak-agak la kan..
apakah yang aku cari?
haha..ape ke lagi

line paling hebat lah!
line yang layak untuk aku hidup dalam dunia maya ni.
hahaha

teka-teka cepat!

inikah?


atau

mana la yang layak ni weyh

hahahaa

susah-susah kang pakai je ni..


ke korang nk suggest ape2? hehe


Saturday, July 24, 2010

Sepi Sunyi Bosan! Ouhh tidaaakk!

assalamuaikum pembuka bicara.
tajuk aku kali ni cite pasal blog aku yang makin
sepi senyap sunyi

hahhah
bukan pasal ape
macam-macam aku nk story..
tapi aku duk nun di pendalaman sekarang kan..
macam-macam kekangan yang aku hadapi.
hehehe...

choop..ada story!
semalam otw balik ada kereta dan lori betembung,
gilelah! kete saga baru lak tu plat die WRU ...
kaler baby blue.
cermin depan takyah cite lah..
remuk semua.. abes
jalan jem gile. tetibe jalan dari assam jawa - ijok tu melekat kan
jalan 1 lane je. sume lak tak sabar kan.
tapi tak larat nak tgu kan.
chaow dulu la
tu pun bomba ambulans n sewaktu dengan nye tgh berusaha
lagi nk kelua kan mereka.
end.

ada pic..tapi aku malas upload.
hehehe

arrggghh tetibe teringat, blog ni yang semakin sunyi ni
waaaa..
takpe-takpe...sabar sikit je lagi ok?
pas ini leh aktif balik
ngeee ;D

oke,
take care



Sunday, June 27, 2010

Out Of Coverage

deng! deng! deng!
Opss, dengan ini,
saya! wanna say so sorry to all yang datang melawat
ke blog saya yang tidak seberape ini,
disebabkan OOC ini.
so tak dapat la nk update blog ni...
dan juga mengucapkan ribuaan terima kasih kerana sudi
jenguk-jenguk ( betul ker eje?)
haha .salah tolong betlkan.
ini disebabkan, saya berada diluar kawasan yang sepattnya..
(apa daaa ko ckap?? paham2 je lah ei) hehe
ngeee ;D
p/s - alang2 jenguk, tinggal la komen ;)
sekian! OOC
lots of luv,
shark,sharkira,adek,leng,qyra,

Tuesday, June 22, 2010

HAHAHAH :D

tak de pape pun.
just rasa gambar dua beradik



ni comel bangat!

Monday, June 21, 2010

1st dapat benda ni!

alkisah
bangun pagi-pagi.
eh tak berape pagi lah kan
bukak blog.dapat komen dari en.MIZI
waah sangat terharu kerana diberi award ini.


terima kasih banyak EN.MIZI!
sangat terharu. ;))

Thursday, June 17, 2010

Wah Hebat AH ni Weyh!!

HYE, ASSALAMUALIKUM SEMUAAA..;))

Korang semua kenal tak dengan AH ni?
mesti sesetengah da kenal nye.
bagi yang tak kenal mesti tertanya-tanya
siapakah AH ini?
Jeng-jeng!! ahah inilah rupa mamat tu


AH actually singkatan bagi empunyer nama AZIZ HAZMI
mamat ini sebenarnye tengah naik mendadak-dadak ini,
orang cakap tengah MAHAL.hahaa disebabkan seorang
gadis yang bernama HZ..
Cakap pasal HZ, mesti ramai kenal punye lahhh..
HZ a.k.a HANIS ZALIKHA




Mamat ini memang sanggup buat ape je nk dapat
attention dari HZ and dia telah berjaya!!
PECAYA TAK?? BAIK PECAYA.
sebab ini lah bukti nya. klik sini --> HZ

Ini adalah salah satu usaha ya
ng mamat ini buat
untuk menarik p
erhatian si gadis HZ ini.
ayyuuhh! mari lihat---> Ini Vidiyo Say
a

okeh, stop here! semoga berjaya ye
EN.THTTA a.k.a AH
untuk ber 'date' dengan HZ ;)

hopefully, HZ pertimbangkan!~
yeahh!


p/s - GOOD LUCK AH!


LAGENDA.BUDAK.SETAN


AKHIRNYA TERCAPAI JUGAK IMPIAN AKU
NAK TENGOK CITE NI..

HARI INI AKU LAYAN CITE INI DENGAN
SORANG MEMBER INI..
NAMA DIRAHSIAKAN
N********A
TETTTT..TEEETT..
HAHAHA
SEBAB APE DIRAHSIAKAN??
HAHAH
BIASALAH FAMOUS SANGAT..
(;P BEBE)
ASAL TULISAN AKU BESAR SANGAT??
SEBAB AKU HAPPY..
HAHAHA
(ADA GAK GITU...HAHA)

CITE INI LAYAN SEBENARNYA..TAPI BILA ADA MULUT BISING DALAM WAYANG
MEMANG LAHHH...NYE MENYAKITKAN HATI KANNN..
TAKPE-TAKPE..AKU TAU LA KORANG DA TENGOK PULUH KALI KANN
SENYAP LA SKETT..!
PENATT AKU SSHHHHHSSHH..
TAK PAHAM BAHASA JUGAK..
DATANG DARI MANEE PUN AKU TAK TAHU LAA.

TAPI CITE NI SEDIH
TUPP..TUPP AKHIR SKALI ADA PART 2 LAK
KENE TUNGGU LAH NI..

NWAY, IM ENJOY TODAY!
THANKS TO DEAR FRIENDS.
HOW BOUT U??
HEHEH...

P/S - SAPE YANG BELUM TENGOK LAGI..PEE LAGI..LAYAN~


Tuesday, June 15, 2010

makan hati


kenkadang makan dalam jugak aku dengan
broadband ini kan..
kalo nak bukak dashboard tu......
mau tunggu bere "jaammm"
boleh anggiinn laahh satu badan..
ape lagi facebokk!
sejak-sejak ini aku da xleh nak main game dah
sian game-game aku. xterjaga.
tah pehal tah..
nak bukak web GB pun..
cam harraammm
peerrhhh..
line punyee pasal lah ini!

ke laptop aku ni prob??
mungkin kah?

TIDAAKKKKKK!
SAKIT HATI!KECIK HATI!MAKAN HATI!


hahahaa(sengal ko ni malam ni)

mujur g google muka ni dapat, hahaha


(p/s -tetibe teringat, teman baik aku minat tazmanian ni)
adduhh-adduuhh.

Sunday, June 13, 2010

al-fatihah

pagi ini aku dikejutkan dengan berita sedih
bila aku tersedar, 1st aku tengok nset aku
then aku terbaca msg yang meyayat hati aku
" abah dah pergi meninggalkan aku selamanya"
terus aku call untuk mendapatkan kepastian
dari teman baik ini.
ternyata pasti.
terus aku sedekahkan al-fatihah,
semoga roh nya dicucuri rahmat.amin.
marilah sama-sama kita sedekahkan al-fatihah.




teman ini diberi nama samaran kecik.
yang kenal, akan tahu lah siapa teman ini
hati ini sangat pilu bila mengenangkan segala-galanya
family ini sudah berada dekat dengan hati.
kemana sahaja family ini akan membawa aku seperti
satu keluarga..

aduhh..tak terkata.
tapi banyak lagi nak dikata.
xpe nanti aku berkata-kata
yang pasti aku perlu berada disana
menemaninya.

Thursday, June 10, 2010

Warkah Buat Insan Bergelar Sahabat

Tatkala aku perlukan kepercayaan,
kejujuran dari semua..ini yang aku dapat?
tak terkata aku, terdiam, terpena,
merenung kembali saat manis kita semua bersama
but semua nya boleh hilang dalam sekelip mata kenape?
sebelum ini ko tak pernah tipu aku, aku betul-betul terkilan
walaupun its not a big deal..but for this time aku betul-betul terasa.
You should know my condition, my way, before ini ko jujur dengan aku.
Adduuhh..ini lah masalah aku. tak reti bukak mulut tanya..
adakah semuanya telah dirancang or memang tidak dirancang? atleast
you should talk to me but if someone don't want me to go..
you should tell me too.because i know my
self..just be honest with me.
I think you know that..
aku tak harap aku ada..memandai untuk aku tahu..dari baru tahu..

kau tahu, aku rindu semua..semua saat manis tu..
maybe kau tak dapat rasa..sebab ko sentiasa rasa..
aku jarang-jarang dapat saat indah bersama korang..
aku minta maaf kalau aku tak dapat luang kan masa
aku untuk korang..tapi aku anggap korang paham
situation aku..buat masa
sekarang..sebab aku dah
cuba sedaya upaya aku untuk bagi korang paham.

Maaf aku pinta jika aku benar-benar terasa kali ini
kalau aku tak terasa kali ini, bermakna aku
tak pernah rasa sayang dekat korang..
sayang punya pasal lah ini buat aku terasa..
aduhh..
aku undur diri seketika..
aku harap korang bahagia..
terima kasih untuk segalanya.


lots of luv ;





shopping online

peerrh..aku da macam tertarik-tarik lak
dengan shooping online ni
tapi aku langsung tak pernah try
tah ape pasal aku pun tak tahu
best ke?
ok ke?
nanti barang sampai sama ke seperti yang digambarkan?

ntoohhh..bermain-main di fikiran..korang penah try?
gila banyak aku jumpa link shopping nih..
tengok punya tengok
pun da naik ngantokk..
waaaarhgg (nguap)
beli tak gak.

nganttoookk laahh
cam ne nk pilih dengan betul..kan? kan?

nanti beli buat tak puas ti je buat pe?
lagipun tak penah try kan..
daaaaadaaa
nite-nite
selamat lelap
selamat tido(zzzzzzzzzzz)

choopp!!!

okeh ke ni huh? kaler ape menarik?







tetibe cam tak lawa lak kasut ni.
komen laa..korang..

giveaways seliper jepun pink

ngeee ;D
tengah sebok-sebok jalan

tetibe jumpa satu blog nk bagi giveaways daa.
ape lagi..alang-alang.
condition pun senang je..

lagi pun ni lah 1st aku nak try. al-maklumlah blogger baru.
jakunn lebiihhh..
hahaha
ini lah tuan empunyer blog
wink-wink;

SELIPAR JEPUN PINK


hadiah nye nih lah plushies 2 biji yang sangat comel ini
huhu..
jom lah join sekali..
kot-kot untung nasib badan.
kita menang sama-sama ke?
haha..
manelah tahu kan?
tarikh tutup : 30 jun 2010
(sempat lagi weyhh)
undian start: 1julai
korang buat je entry pasal giveaways ni.
and sebarkan jer.

aku rasa sangat mudah!
korang?
KLIK je sini >> PLUSHIER OUH COMELL ;)

Wednesday, June 9, 2010

sahabat blog@kelab blogger

Tarraa..
(introduction)
haha..;P
baik bagi salam kan?
assalamuaikum semua.
1stly..thanks to BEN ASHAARI
kerana memberi peluang kepada
blogger-blogger baru seperti aku.
dan ini lah logo kelab blogger ini.

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

ngeee ;D..aku da pandai buat link kat pic lah!

hhaaah..baru belaja..biasalah.


p/s -pada sape yang berminat, jom join!

klik je kat logo or pic tu okey?


thanks again! ;D



Tuesday, June 8, 2010

TIPU!!


TIPU!!!!

nahhh...amek!
aku kene tipu douuhh
dengan orang yang aku sayang dan percaya seikhlas hati..

PADAN MUKA KO DOUUHH SHARKIRA!!

HAHAHA!

Saturday, June 5, 2010

Lirik Adira - Ku Ada Kamu

lagu ini sangat mempunyai maksud yang mendalam.
hayatinya. ( duk dendiam,dengar lagu, baca lirik..jangan ternangis sudahh)


Lirik Adira - Ku Ada Kamu

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman

Dengan penuh sabar memujuk
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andainya hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andainya hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andainya hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andainya hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Andainya hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andainya hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


sekiann

;) :> (^^)(@@)

Wednesday, June 2, 2010

YOUTH'10 - 29 MAY



Bila idea mencur
ah..mula lah 1 masa beberapa entry muncul (^^).Ini story hari itu. sempena Hari Youthfestival'10 yang berlangsung di PWTC ( Putra World Trade Center). Macam-macam aktiviti dijalankan. Aku dengan sibuknya cuba menyibukkan diri dalam aktivti ini..al-maklumlah..da dapat tiket free kan? rugi kalo aku tak pegi..bertambah pulak dengan masa yang mengizinkan..if tak da masa..memang tak dapatlah aku nak pergi kan..

Perrrhh seronok gak bebe~ Sebab ini lah kali pertama kan aku g Youth ini..selalu aku dengar cite je..tahun ini aku dapat pergi...rugi tak g beb..hahah..saje je panas line kan..korang nak jalan-jalan saje pun boleh, nak beli belah pun boleh, tengok band pun lagi lah boleh..macam-macam lah boleh..(ada had ehh, jgn pikir lainn) hahaha..then ape lagi..meh usha gambar.



.............................................................................


...........................................................................


p/s - actually post ni da lama..aku da xlarat nk tgu dia upload.
aku da pening da time ni.soory ye..banyak lagi pic dia
sebenarnya..nanti aku upload lagi yeah!

Birthday Boy Razin - 1year


selamat hari hari lahir
yang ke 1 tahun razin!
actually birthday dia 30 April yang lepas.
tadi aku jenguk-jenguk album
tetibe terasa nk upload
sebab aku rasa sayangku ini sangat
COMEL!

................................................................................

tengoklah..tangan dia. habiss da kek time nii
...............................................................................

time to explore!

sekian

lots of love


pagi yang cerah

assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi
kepada semua hadirin yang turut hadir didalam blog ini.
(ayat ala-ala formal gitu)
haha..ni status pagi aku di facebook.
First of all, saya ingin mengucapkan ribuaan terima kasih
yang tidak terhingga kepada semua
segenap manusia yang sudi menyinggah
di laman blog yang tidak seberapa ini...fulllstop.

hahaha..actully aku betul-betul tak ada idea nak tulis apa. thats y lah aku tak update blog ni..dari aku merepek2..baik aku senyap je.. bak orang cakap " silent is better "..

tapi..ini lah dia..bila aku da mula menaip..baru timbul macam-macam idea..aku nk upload pic lah time aku pegi youth'10 hari tu dekat PWTC..haa ada idea rupanya..biasalah mood pagi. blur2 sket..lagi-lagi bila kepala macam nk pecah kan..

tapi banyak urusan nak diuruskan hari ini..so..mari membanting tulang membuat kerja! yeeaahh!!
semoga anda sekalian lebih bersemangat hari ini!

Saturday, May 29, 2010

selamat pagi malaysia

Good morning and salam satu malaysia. today aku bangun pagi-pagi sebenarnya bukan nak menulis sangat pun. tapi tangan ini dah lama tak menaip. So. sangar sibuk-sibuk nak menaip walaupun aku tak ada benda nak cita pun. ahahaha. saja je nak wish morning dekat semua orang sempena hari ini dan tarikh ini. hari ini sabtu.0838 pagi 29 may 2010. !! Wah macam aku seronok lebih je hari ini.hahaha.

Aktiviti hari ini aku tak decide pun apa lagi sebab aku tak tahu nak pegi mane pun. suppose nya aku balik ke kampung halaman tetapi tak jadi atas alasan yang tertentu. So. esok suppose nya jadilah..

Haa..lupa nak story..semalam kete abang rosak. so mengagau lah aku and kakak aku. Mujur abang ipar aku ada dekat rumah. Kete tu tak leh guna gear reverse. kete auto. Abang lak tak ada kat sini g outstation gak..addduuhh.. banyak rupanya aku nak story..hahaha

Ini pagi sian kakak aku tak dapat g kuliah. dah la kelas fav dia..kete tak da. frust je masing-masing. ini nak balik kampung pun tak tahu lagi macam mane..

okeehh..saja je aku nak membebel dekat sini.

japp..japp je. aku ase nak g youth laa kt pwtc. anybody?? jumpa kat sana k..

Friday, May 28, 2010

aku tidur dengan lelaki malam ni??

HAA?
hahahaha
alkisah bermula
bila lelaki-lelaki ini jejak ke bilik


tengoklah hero-hero aku nieh
mentang-mentanglah esok cuti kan
so.semua menempek kat dalam bilik ni
dari yang kecik sampai la yang besor.
semua ni hero-hero aku
tengoklah tu..abes aku nk lelap dekat mane?
haha
introduce sikit lah

hero kanan - Amjad 8 tahun
hero kanan kecik - razin 1 tahun
hero kiri - raihan 8 tahun
hero kiri kecik - raif 5 tahun

sayang korang semualah!

Lots of Luv,

ACU








Thursday, May 27, 2010

Appaa Daaa

hisshh..
pelik aku!
ingat nak jalan-jalan buat blogwalking.
aku budak baru blaja kan
so, aku godek2 la
g kat view blog
then
gatallah tangan aku nk tekan next yang dekat atas turh.
tekan sekali okelah
keluar blog tempatan.
tekan banyak kali next
tah kua ape tah
alfonson diearburgui.
hamppehh xpaham satu pun.
hahaha,
lama-lama bosan
keluar balik
g kat website

GENGBLOGGER


lagi bagus..

ngee ;D

mohh kita yupp..






Wednesday, May 26, 2010

Lirik Lagu Kebahagian Dalam Perpisahan

lirik ini memang aku tengah cari
sibuk-sibuk google semalam
da jumpa.

jom layan.

LIRIR LAGU KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN - SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


I wanna watch Toy Story 3


ngeeee ;D
jeng-jeng
hahaa.
ni lah 1st aku masuk contest
dalam nuffnang ni. saja cuba nasib
ada rezeki dapat. ;))

pasal citer " toy story 3 " kan..
mesti korang gelakkan aku
if aku cakap
aku tak penah tengok pun
dari 1st filem toy story ni.
hahaa
so. diharapkan aku berpeluang menonton Toys Story 3 ini.

dan watak-watak yang aku nak tengok
jatuh kepada :


taraaa ; Lots -o'-huggin bear

adooi..panjang nye nama die.
sekian.

Tuesday, May 25, 2010

sabak bernam




assalamualikum
korang mesti biasa dengar kan nama ini
ofcorze la kan. haha
nama tempat ni tak asing lagi bagi aku.
tapi.. aduuh.. bila kenangkan
tempat ini lah aku kene hidup dalam setahun.
wallaa beb..
ahaahhahaha
( gelak belum ikhlas)
ada pulak kan..
haha

perrhh..
jalan nk masuk ke destinasi yang dituju itu
amatlah lah sekali
hancur luluh hati aku apabila menunggu sejauh
18km
ke dalam...dapatkah aku menerima keadaan ini sebaik mungkin? Insyallah
waadduuhh.

Macam-macam yang berbenak dalam fikiran aku ini weyhh..
dapatkah aku teruskan hidup?
OR
aku dapat merubah cara hidup aku.
Entahlahh..
bia masa yang menentukan

Ini gambaran yang aku dapat ketika aku berada seketika di sana






doakan yang terbaik untuk aku!
moga aku tabah mengharungi nya
harap inilah tempat terbaik buat aku.



p/s - Ya Allah, tenangkan hati aku
dengan segala dugaan yang
mendatang. Amin

makhluk ciptaan ALLAH S,W,T

Aku tak pernah terpikir pun nk bela
makhluk ciptaan ALLAH S.W.T
yang bernama ARNAB ini.
Selalu aku suke bela Kucing je.
ntah aku pun tak tahu kenapa.
heheh..
Last week, aku g uma pakcik aku. die bela arnab dalam dua ekor la
tapi yang satu ni sangat lain.. ke aku yang jakun or pelik. haha.

tengok kat telinga arnab ni. die jatuh sebelah.
pakcik aku cakap dia ni import.
btw nama dia comel. huhu
satu lagi yang buat aku terkejut. pakcik aku biarkan die main dalam rumaah.
hahaha.
da macam kucing aku tengok.. cuma cara dia jalan je lain.
sungguh comel.
Ini pulak arnab negara kita.. tapi mak aaiiih..garang sungguh.
tu duduk dalam sangkar je. eheh

aduhh..kesian la pulak..tapi nk buat cam ne..
da nasib..
hahaha
wookeyy
chaw cin caaoou..

hati bagai terkeluar


dup-dup-dup-dup
aduh hati aku ni berdegup laju lak pagi-pagi ni
tah pehal tah.langsung xleh control.
nk control ape pun tak tahu.
mara ke? sedih ke? benci ker?
ke nk control rase ingin tahu..
benci lak berperasaan begini.
aduhh
boleh parah ni.
actually aku baru je nk update cite aku untuk weekend lepas.
tetibe je rasa cam ni.
aku ase nk g tempat tenang.
tapi aku tgh kering
nak masuk blaja lagi
aduhh.
takpe-takpe sharkira.
bia masa yang menentukan.
but
aku lega seketika sebab aku da lepaskan
walapun aku tak tahu lagi jawapannye.


Saturday, May 22, 2010

TAKZIAH

Assalamualikum pembuka bicara.
Takziah aku ucapkan kepada rakan baik aku
Megat Mohd Yussei Bin Rosli dan isterinya yang

telah kehilangan cahaya mata mereka yang pertama,

Megat Awal Ikmal B. Megat Mohd Yussei.
Aku telah lewat dua minggu apabila mengetahui berita mengenai nya.



Belum sempat lagi untuk aku menatap wajah
ini di depan mata
insan ini telah pergi selama nya.
Harap mereka banyak bersabar dengan segala
ujian
yang telah ditentukan Allah S.W.T ini.



Allah S.W.T lebih menyayangi insan ini. Semoga roh nya dicucuri rahmat. Alfatihah

esok hari :p

Jeng! jeng! jeng!
ahahaha
da macam tah pape tah.
intro aku lah tu pe lagi.;p

esok mau ke mane ye aku?
mau santai dirumah atau ada kemana2

da la kebosanan dirumah
tetibe tadi baca blog someone pasal benda ni.
macam nak join je.
hukhuhk..


kite tengok esok oke?
selamat pagi semua! selamat malam saya!
muuuaaahhh ;)

MAAF

Maaf? Berapa kali mau cakap da..tapi aku still akan cakap dekat ko. sebab lately ini macam-macam perkara terjadi di luar pandangan aku.Aku tahu kau tak suka dengar perkataan tu. sebab kau cakap..asyik-asyik minta maaf. pastu buat lagi.. kan? Hmm.. tapi hanya maaf je yang boley aku cakap. sebab aku tak tahu condition kau macam maner? Sebab aku rasa kau asyik mengelak je. Bila aku tanya kenapa. Itulah jawapan yang aku akan dengar. " Tak ada apa-apa. Kau bukan dapat tolong apa pun setakat ni. Mybe kau akan tahu jugak nanti" aadduuhh paarah nye hati aku dengan bila ko cakap mcm tu. ko mesti tak tahu kan? Yela selama ni aku ni jadi ape? tunggul? Tak berguna la jadi kawan ko.

Aku still tak tahu lagi ape masalah ko sebenarnye. itu sebabnye aku kadang-kadang jadi angin tak semena. mane tak nye. sejak-sejak ni kau jadi seorang yang amat pemarah. lagi-lagi kat aku. Aku try untuk understand kau sebaik mungkin. Tapi kau mesti tahu. aku still tak puas hati dengan kau selagi aku aku tak dapat jawapan yang sebenarnye2 nye. Aku tak tahu aku ada buat kau marah ke? Sometimes ya, aku memang seorang yang menyakitkan hati. yang pelik. yang kuat terasa. tapi nk buat cam ne. da memang lumrah aku mcm tu. aku try slow-slow untuk hapuskan sikap buruk aku ni.

Aku betul-betul happy for the last day kita jumpa kat mid valley. Time tu kau and aku ok je macam biasa, since dari tu aku rasa ada perubahan dekat diri kau. Aku da cakap, if anything just tell me. why u like this? i will try to understand ur condition if i really get d answer.Kau tahu bila kau buat macam ni aku akan pikir macam-macam. Sebab before ni penah terjadi. but kita still together.. but now, nak layan aku sket pun punye susah kan.

Aku tak mintak banyak pun. aku mintak kau berterus terang. itu sahaja. seperti biasa. u honest with me. or ko da hilang kepercayaan ko kat aku? Or kau bz sangat? kalau ko da tak suka nak kawan dengan aku cakap je. or kalo ko da nk jadi macam perangai kau dulu3 ( xnk jaga hati orang) pun bagitau gak kat aku..haaa ko da buat aku fikir macam-macam.

Tolong lahh
tolong jangan mengelak dari aku atas sebab-sebab yang ko sendiri tak pasti.
Tolong lah jaga hati aku
Tolong lah jangan jaga hati aku sebab alasan yang buat ko terseksa.
sebab kau bukan macam ni
aku kenal kau!
Aku harap dapat kenal kau sekali lagi.
Seperti sedia kala.
AKU SAYANG KAU DOWH!

P/S - dekat sini je aku leh tulis
sebab kau dah tak de masa
dengar aku membebel ;).

Friday, May 21, 2010

Pengalaman Baru

haalloo guyss.
Ini lah benda yang aku nk share since aku balik dari aku buat keje
hari tu sempena hari belia hari tu.
Actually aku da biase dengan benda-benda ni
cuma
bila banyak sangat kesilapan yang tidak dijangka ia akan nampak lagi worst di mata semua
yang memandang especially aku lah..sebab aku orang luar ketika itu.
BUT
disebalik semua-semua kesulitan
aku adalah sangat gembira kerana diberi peluang ini.
sebab ape??
HAHAH

Sebab aku buat hal sendiri sudah
( ikot pale aku lahhh.. baru enjoyyy!!)

Ini picture aku 1st day datang

then, tarraaaa ;)
da tukar uniform

waaaaaa tetibe teringat, spek ni hilaangg
giler sedih ;(
waktu malam tu ada lagi, waktu nk balik cari-cari.
hilang sudahh.

ehhh..
asal xleh nk letak picture lagi ni..
aduuhh..baru nk share mamat ni aku terserempak kat jom heboh.
haha


haha.lama gile baru dapat upload;p

then make some new friends ;)

shark.azie,naim.amirul ;)
time ni sebok tengok drift.haha

Actually ramai lagi, but ni je laarat aku nk upload.
sampai ketemu lagi.
chaaaooww ;D


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...