Saturday, May 29, 2010

selamat pagi malaysia

Good morning and salam satu malaysia. today aku bangun pagi-pagi sebenarnya bukan nak menulis sangat pun. tapi tangan ini dah lama tak menaip. So. sangar sibuk-sibuk nak menaip walaupun aku tak ada benda nak cita pun. ahahaha. saja je nak wish morning dekat semua orang sempena hari ini dan tarikh ini. hari ini sabtu.0838 pagi 29 may 2010. !! Wah macam aku seronok lebih je hari ini.hahaha.

Aktiviti hari ini aku tak decide pun apa lagi sebab aku tak tahu nak pegi mane pun. suppose nya aku balik ke kampung halaman tetapi tak jadi atas alasan yang tertentu. So. esok suppose nya jadilah..

Haa..lupa nak story..semalam kete abang rosak. so mengagau lah aku and kakak aku. Mujur abang ipar aku ada dekat rumah. Kete tu tak leh guna gear reverse. kete auto. Abang lak tak ada kat sini g outstation gak..addduuhh.. banyak rupanya aku nak story..hahaha

Ini pagi sian kakak aku tak dapat g kuliah. dah la kelas fav dia..kete tak da. frust je masing-masing. ini nak balik kampung pun tak tahu lagi macam mane..

okeehh..saja je aku nak membebel dekat sini.

japp..japp je. aku ase nak g youth laa kt pwtc. anybody?? jumpa kat sana k..

Friday, May 28, 2010

aku tidur dengan lelaki malam ni??

HAA?
hahahaha
alkisah bermula
bila lelaki-lelaki ini jejak ke bilik


tengoklah hero-hero aku nieh
mentang-mentanglah esok cuti kan
so.semua menempek kat dalam bilik ni
dari yang kecik sampai la yang besor.
semua ni hero-hero aku
tengoklah tu..abes aku nk lelap dekat mane?
haha
introduce sikit lah

hero kanan - Amjad 8 tahun
hero kanan kecik - razin 1 tahun
hero kiri - raihan 8 tahun
hero kiri kecik - raif 5 tahun

sayang korang semualah!

Lots of Luv,

ACU








Thursday, May 27, 2010

Appaa Daaa

hisshh..
pelik aku!
ingat nak jalan-jalan buat blogwalking.
aku budak baru blaja kan
so, aku godek2 la
g kat view blog
then
gatallah tangan aku nk tekan next yang dekat atas turh.
tekan sekali okelah
keluar blog tempatan.
tekan banyak kali next
tah kua ape tah
alfonson diearburgui.
hamppehh xpaham satu pun.
hahaha,
lama-lama bosan
keluar balik
g kat website

GENGBLOGGER


lagi bagus..

ngee ;D

mohh kita yupp..






Wednesday, May 26, 2010

Lirik Lagu Kebahagian Dalam Perpisahan

lirik ini memang aku tengah cari
sibuk-sibuk google semalam
da jumpa.

jom layan.

LIRIR LAGU KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN - SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


I wanna watch Toy Story 3


ngeeee ;D
jeng-jeng
hahaa.
ni lah 1st aku masuk contest
dalam nuffnang ni. saja cuba nasib
ada rezeki dapat. ;))

pasal citer " toy story 3 " kan..
mesti korang gelakkan aku
if aku cakap
aku tak penah tengok pun
dari 1st filem toy story ni.
hahaa
so. diharapkan aku berpeluang menonton Toys Story 3 ini.

dan watak-watak yang aku nak tengok
jatuh kepada :


taraaa ; Lots -o'-huggin bear

adooi..panjang nye nama die.
sekian.

Tuesday, May 25, 2010

sabak bernam




assalamualikum
korang mesti biasa dengar kan nama ini
ofcorze la kan. haha
nama tempat ni tak asing lagi bagi aku.
tapi.. aduuh.. bila kenangkan
tempat ini lah aku kene hidup dalam setahun.
wallaa beb..
ahaahhahaha
( gelak belum ikhlas)
ada pulak kan..
haha

perrhh..
jalan nk masuk ke destinasi yang dituju itu
amatlah lah sekali
hancur luluh hati aku apabila menunggu sejauh
18km
ke dalam...dapatkah aku menerima keadaan ini sebaik mungkin? Insyallah
waadduuhh.

Macam-macam yang berbenak dalam fikiran aku ini weyhh..
dapatkah aku teruskan hidup?
OR
aku dapat merubah cara hidup aku.
Entahlahh..
bia masa yang menentukan

Ini gambaran yang aku dapat ketika aku berada seketika di sana






doakan yang terbaik untuk aku!
moga aku tabah mengharungi nya
harap inilah tempat terbaik buat aku.



p/s - Ya Allah, tenangkan hati aku
dengan segala dugaan yang
mendatang. Amin

makhluk ciptaan ALLAH S,W,T

Aku tak pernah terpikir pun nk bela
makhluk ciptaan ALLAH S.W.T
yang bernama ARNAB ini.
Selalu aku suke bela Kucing je.
ntah aku pun tak tahu kenapa.
heheh..
Last week, aku g uma pakcik aku. die bela arnab dalam dua ekor la
tapi yang satu ni sangat lain.. ke aku yang jakun or pelik. haha.

tengok kat telinga arnab ni. die jatuh sebelah.
pakcik aku cakap dia ni import.
btw nama dia comel. huhu
satu lagi yang buat aku terkejut. pakcik aku biarkan die main dalam rumaah.
hahaha.
da macam kucing aku tengok.. cuma cara dia jalan je lain.
sungguh comel.
Ini pulak arnab negara kita.. tapi mak aaiiih..garang sungguh.
tu duduk dalam sangkar je. eheh

aduhh..kesian la pulak..tapi nk buat cam ne..
da nasib..
hahaha
wookeyy
chaw cin caaoou..

hati bagai terkeluar


dup-dup-dup-dup
aduh hati aku ni berdegup laju lak pagi-pagi ni
tah pehal tah.langsung xleh control.
nk control ape pun tak tahu.
mara ke? sedih ke? benci ker?
ke nk control rase ingin tahu..
benci lak berperasaan begini.
aduhh
boleh parah ni.
actually aku baru je nk update cite aku untuk weekend lepas.
tetibe je rasa cam ni.
aku ase nk g tempat tenang.
tapi aku tgh kering
nak masuk blaja lagi
aduhh.
takpe-takpe sharkira.
bia masa yang menentukan.
but
aku lega seketika sebab aku da lepaskan
walapun aku tak tahu lagi jawapannye.


Saturday, May 22, 2010

TAKZIAH

Assalamualikum pembuka bicara.
Takziah aku ucapkan kepada rakan baik aku
Megat Mohd Yussei Bin Rosli dan isterinya yang

telah kehilangan cahaya mata mereka yang pertama,

Megat Awal Ikmal B. Megat Mohd Yussei.
Aku telah lewat dua minggu apabila mengetahui berita mengenai nya.



Belum sempat lagi untuk aku menatap wajah
ini di depan mata
insan ini telah pergi selama nya.
Harap mereka banyak bersabar dengan segala
ujian
yang telah ditentukan Allah S.W.T ini.



Allah S.W.T lebih menyayangi insan ini. Semoga roh nya dicucuri rahmat. Alfatihah

esok hari :p

Jeng! jeng! jeng!
ahahaha
da macam tah pape tah.
intro aku lah tu pe lagi.;p

esok mau ke mane ye aku?
mau santai dirumah atau ada kemana2

da la kebosanan dirumah
tetibe tadi baca blog someone pasal benda ni.
macam nak join je.
hukhuhk..


kite tengok esok oke?
selamat pagi semua! selamat malam saya!
muuuaaahhh ;)

MAAF

Maaf? Berapa kali mau cakap da..tapi aku still akan cakap dekat ko. sebab lately ini macam-macam perkara terjadi di luar pandangan aku.Aku tahu kau tak suka dengar perkataan tu. sebab kau cakap..asyik-asyik minta maaf. pastu buat lagi.. kan? Hmm.. tapi hanya maaf je yang boley aku cakap. sebab aku tak tahu condition kau macam maner? Sebab aku rasa kau asyik mengelak je. Bila aku tanya kenapa. Itulah jawapan yang aku akan dengar. " Tak ada apa-apa. Kau bukan dapat tolong apa pun setakat ni. Mybe kau akan tahu jugak nanti" aadduuhh paarah nye hati aku dengan bila ko cakap mcm tu. ko mesti tak tahu kan? Yela selama ni aku ni jadi ape? tunggul? Tak berguna la jadi kawan ko.

Aku still tak tahu lagi ape masalah ko sebenarnye. itu sebabnye aku kadang-kadang jadi angin tak semena. mane tak nye. sejak-sejak ni kau jadi seorang yang amat pemarah. lagi-lagi kat aku. Aku try untuk understand kau sebaik mungkin. Tapi kau mesti tahu. aku still tak puas hati dengan kau selagi aku aku tak dapat jawapan yang sebenarnye2 nye. Aku tak tahu aku ada buat kau marah ke? Sometimes ya, aku memang seorang yang menyakitkan hati. yang pelik. yang kuat terasa. tapi nk buat cam ne. da memang lumrah aku mcm tu. aku try slow-slow untuk hapuskan sikap buruk aku ni.

Aku betul-betul happy for the last day kita jumpa kat mid valley. Time tu kau and aku ok je macam biasa, since dari tu aku rasa ada perubahan dekat diri kau. Aku da cakap, if anything just tell me. why u like this? i will try to understand ur condition if i really get d answer.Kau tahu bila kau buat macam ni aku akan pikir macam-macam. Sebab before ni penah terjadi. but kita still together.. but now, nak layan aku sket pun punye susah kan.

Aku tak mintak banyak pun. aku mintak kau berterus terang. itu sahaja. seperti biasa. u honest with me. or ko da hilang kepercayaan ko kat aku? Or kau bz sangat? kalau ko da tak suka nak kawan dengan aku cakap je. or kalo ko da nk jadi macam perangai kau dulu3 ( xnk jaga hati orang) pun bagitau gak kat aku..haaa ko da buat aku fikir macam-macam.

Tolong lahh
tolong jangan mengelak dari aku atas sebab-sebab yang ko sendiri tak pasti.
Tolong lah jaga hati aku
Tolong lah jangan jaga hati aku sebab alasan yang buat ko terseksa.
sebab kau bukan macam ni
aku kenal kau!
Aku harap dapat kenal kau sekali lagi.
Seperti sedia kala.
AKU SAYANG KAU DOWH!

P/S - dekat sini je aku leh tulis
sebab kau dah tak de masa
dengar aku membebel ;).

Friday, May 21, 2010

Pengalaman Baru

haalloo guyss.
Ini lah benda yang aku nk share since aku balik dari aku buat keje
hari tu sempena hari belia hari tu.
Actually aku da biase dengan benda-benda ni
cuma
bila banyak sangat kesilapan yang tidak dijangka ia akan nampak lagi worst di mata semua
yang memandang especially aku lah..sebab aku orang luar ketika itu.
BUT
disebalik semua-semua kesulitan
aku adalah sangat gembira kerana diberi peluang ini.
sebab ape??
HAHAH

Sebab aku buat hal sendiri sudah
( ikot pale aku lahhh.. baru enjoyyy!!)

Ini picture aku 1st day datang

then, tarraaaa ;)
da tukar uniform

waaaaaa tetibe teringat, spek ni hilaangg
giler sedih ;(
waktu malam tu ada lagi, waktu nk balik cari-cari.
hilang sudahh.

ehhh..
asal xleh nk letak picture lagi ni..
aduuhh..baru nk share mamat ni aku terserempak kat jom heboh.
haha


haha.lama gile baru dapat upload;p

then make some new friends ;)

shark.azie,naim.amirul ;)
time ni sebok tengok drift.haha

Actually ramai lagi, but ni je laarat aku nk upload.
sampai ketemu lagi.
chaaaooww ;D


Wednesday, May 19, 2010

UPDATE

Salam everyone yang sudi membaca aku nye ruangan blog yang tidak seberapa ini. Aku harap segala nya berjalan dengan lancar seperti yang korang rancangkan.

Wah! panjang nye pembuka bicara aku hari ini..biaselah, belum da idea nk tulis sebenarnye. Tapi tangan ni laju je menaip. haha.

Actually macam-macam aku nk cerita kan..tapi masa aku tak mengizinkan aku untuk terus menulis..aku telah menjadi blur dalam masa berbulan kebelakangan ni. Aku tak tahu kenape? dalam tak sedar aku bengong. Aku tak tahu pilihan aku ini betul ke tak...addduuhh.. i need supporter!!

Aerrgghhh...aku sendiri pun binggung..terasa bangangg...aku perlukan masa..sebanyak yang mungkin..tapi aku perlukan seseorang yang paham pasal aku..untuk support aku..

Ini lah curahan rasa aku yang tak berapa nak tercurah..sebab aku tak tahu bagaimana nk curahkan..( aappaadaaa ko ni!! cakap belit2) hahaha

Hanya senyuman menutup bicara. :))))))

Wednesday, May 12, 2010

KELIRU

Morning. Assalamualikum. Selamat Pagi
Semoga hari-hari kamoo semua lebih bermakna.Insyallah ;)
Hari-hari pun aku pening.haha..tapi kat sni je tempat aku
nk luahkan segala rasa yang aku terbuku dalam hati berserta
otak aku.

Cheettt...pagi2 da melalut. bukan ape..aku stil buntu..
Actually cam ni.. aku da dapat ada satu job events untuk
HARI BELIA 2010 pada 14, 15 dan 16 Mei yang bertempat
di Putrajaya. Aku dapat job untuk menjadi HOTDOG GIRL
konon2nye.hahaa. Aku xkesah pun job ape jadi poket aku

ada masuk..and halal..Aku dah pun jumpa dengan orang yang
berkenanan..korang penah dengar x pasal Aquamalaysia?
Xpelah if xpenah dengar pun..




Cm ni citer die...huhu..punyer la panjang aku membebel..
Dorang nk suh aku jualkan produk dorang..tapi 1st kali
dorang xcite pun pasal bayaran..ok lah its standart..
2nd nye.. kitorang xdapat rasa lagi hotdog tu..
btw hot dog tu lain dari lain weyhh..hotdog ikan..ikan ape??
Ikan keli.huhu..aku pun 1st dengar cam terkejut.
ahahah..tapi aku nk rasa dlu baru aku ley jual kat orang. tol x?
Then korang rasa aku ley jual ke benda ni? Adakah ianya berbalik
modal aku? If xdapat balik cam ner? Aduuhh..macam-macam lak
aku fikir kan..


Cuba bayangkan dalam seramai2 manusia pada Hari Belia tu..
ada ker orang nk beli hotdog aku? Akan xde langsung kan?
hurmmm
aduuhh..
sungguh keliru..
perlu ker aku teruskan job ini? atau lepaskan?
Tapi....ini satu peluang yang aku ada untuk mencari duet poket
daripada kau melanggok kat rumah je ujung minggu ni kan'?
hmmm...altleast dapat tgk dunia sket.ahahah..( da lari topik ni).


Its ok lah..bia lah aku pening-pening dulu..
hahahaa..c u soonn~:)

Monday, May 10, 2010

Bangun Or Tido?

Assalamualikum..
huhu..aku actually baru jer bangun dari pengsan semalamam disebabkan
ketidak cukupan aku tido selama 2 hari berturut-turut.
Aku pun xtaw aku wat pe sampai xcukup tido ni..
but now aku terjaga sebab aku nk check result aku.
aku really berdebar-debar sebab, patutnye aku dapat..TAPI dengan tiba-tibanya
sistem mengalami masalah, so..serta merta aku menjadi cuak dan menunggu saat
ini. Disebabkan itu aku terus terjaga dari tido!
Dan terus aku mendapat idea untuk menulis di dalam blog pagi-pagi buta hari isnin ni. hehe..
Sebenarnye xde ape-ape pun..aku just keliru nk sambung tido or sambung bangun untuk
terus memulakan hari isnin aku. Aku still ngantuk lagi..tp aku ada banyak benda nak settelkan
hari ni. huuiiihhh...susah mau buat pilihaan..dengan secara tiba-tibaa.. nape ni weyhh?
ape terjadi kat aku ni??
hahahahahah....
Opss lupa lak, sambil aku pening-pening pikir ni aku tgh mengharvest tanaman aku ni...terlupa lak..huhuh
Yeaaahhhh!!
aku da dapat buat keputusan.ahahah
aku nk terus bangun untuk memulakan hari isnin aku!!
banyak kerja aku nk buat..so moga hati aku tabah, hahah.
jangan tetiba jeling-jeling kat tilam n bantal aku ni terus lelap sudaahh~
hahahah..
oraite..stop sampai sini sahaja..SELAMAT PAGI SEMUA~! ;))



Saturday, May 8, 2010

YOUTH'10 FESTIVAL

Hye kamoo semua.
Salam Satu Malaysia!! ;)
Korang penah dengar x pasal Youth'10 Festival ni?
Actually aku da dgr ni dari last year lagi..tapi mendengar sahaja la.tanpa kira apa details dia.
But for this year..aku betul-betul berminat nak amek tahu pasal event ni..kebetulan aku tgh giler nk keje ngan event management..So, aku amatlah tertarik dengan event ni.

Best wooo dorang punyer aktivti rugi kalo korang tak follow.
dalam 1 tempat je, bermacam-macam festival korang leh jumpe
antaranya :
  • Music Festival
  • Sports Festival
  • Dance Festival
  • Discovery Festival
  • Shopping Festival
Kalau korang minat konsert. ni mesti gempak nye sebab ramai artis-artis yang turun
memeriahkan lagi sambutan Youth Festival ni dalam Youth'10 Concert.
Antara yang hadir ;
  • Azlan & The Typewiter
  • Tilu
  • Suki Low
  • Bittersweet
  • Lap Sap
  • Caprice
  • Dan ramai lagi~
Nak masuk sana bukan nye susah sangat. kene bayar RM20 untuk 3 hari BUT
ala...wat pe susah-susah. aku ley bagi korang pas masuk percuma
tapi korang kene la daftar dulu ok?
Just clik je kat ---> FREE PASS.
Senang je kan..
then korang ley masuk selama 3 hari beturut3,,
jangan lepaskan peluang ni..
benda ni datang bukan selalu..
come on! dapatkan pengalaman baru!!
Yang mane dah pergi before ni, per lagii..
mohhh semuuaaa~;))

Thursday, May 6, 2010

IRON MAN 2


Waaahh..
Best citer ni...
Sebab aku da tgk dari Iron Man 1 lagi.
Actually aku xtengok pon lagi..untuk
Iron Man 2 ni..kesiaan kan..huhu.
Terlambat la sket.hehe.
bukan xnk..asyik xsempat jer.
dari 1st day wayang kua aku nk g tgk..
tp malam 2..ada besday muhammad ZiyadRazin.
so, masing2 penat. xjadi lah kami pergi tgk.
huhuh..
Esok nye pulak..family aku nk g tgk.
tapi wayang kat tempat aku ni fullybook..
gileelahh weyhh..
bile aku dapat tgk ni??
finally ari ahad baru ada tiket but pukul 7 malam
baru ada tikey BUT aku lak xder..
adooyai ada kenduri hari tu..
so mmg xsempat lah kan..dari sehari ke sehari aku
nk g tgk..aduuhhh..
hmmm..xpe2..saabbbarr ye sharkira...ada masa sempat
la ko tgk..kalo x..layan dvd la nampknyee~ TAPI aku nk gak tgk kat wayang!
Korang da tgk? nak join aku x? hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...