Thursday, November 3, 2011

I Miss My Blog

Assalamualaikum w.b.t
morning guys. actually im too busy for update my blog but today i just open one of my friends blog and i think its too cool. i realize that i miss my blog.
actually i think lately that my life is so EMPTY.

I need someone to love
I need my friend
I need money
(T.T)

except my family because they always be there for me
maybe i busy lately so i don't have to spend time with others.

but i really want you all to know that
i really MISS u

- my blog
-my friends
- my beloved dad
='=

I NEED YOU
I MISS YOU
I LOVE YOU


P/S : asal cakap omputih ni? ;p

Thursday, September 29, 2011

Cool Seyh ...


aku rasa benda ni sangat
COOL!

p/s : kalo lah aku dapat satu (berangan-berangan)

Sunday, July 17, 2011

Tak ada mood? cari mood laaa

salam..
hhhmmm...
today hari nifsu syabaan..
actually entry aku nak buat pasal nifsu syaaban ni..

tapi

aku sendiri tengah takde mood tak tentu pasal.
hmm. tak tau kenape..
i need place that will be calm down
but where?
hmm

but

for right now..
this is the best place now for me
you know why?
because i will keep typing on this keyboard until i bored.

hmmmm
i think i will stop now
and good bye to you guys.
for all my Family, my BFF, and my Heart

I heart you guys! as much as i can.
hopefully nothing happen today.
good night guys
xoxo

Saturday, July 16, 2011

Jadual Gaji Bulanan Kakitangan Kerajaan 2011


Jadual di bawah adalah untuk tatapan anda dan saya

walaupun dah nak hujung tahun dah

ianya memang berguna


Bulan

Tarikh

Catatan

Januari

25 Jan 2011
Selasa

Februari

24 Feb 2011
Khamis

Tahun Baru Cina
3 & 4 Feb 2011

Mac

24 Mac 2011
Khamis

April

25 April 2011
Isnin

Mei

24 Mei 2011
Selasa

Pesta Menuai
30 & 31 Mei 2011

Jun

23 Jun 2011
Khamis

Hari Gawai
1 & 2 Jun 2011

Julai

25 Julai 2011
Isnin

Ogos

24 Ogos 2011
Rabu

Hari Raya Puasa
30 & 31 Ogos 2011

September

22 September 2011
Khamis

Oktober

20 Oktober 2011
Khamis

Deepavali
26 Okt 2011

November


24 November 2011
Khamis

Hari Raya Haji
6 Nov 2011

Disember


19 Disember 2011
Isnin

Hari Krismas
25 Dis 2011



*nanti copy and tengok okey?
bye-bye

Wednesday, May 4, 2011

5 STAR


CERITA INI AKU BAGI 5 STAR!!
BUKAN TAK MAU BAGI LEBIH TAPI SEBAB 5 STAR TU DAH CUKUP HEBAT DAH RASANYA ;)

TERBAIKLAH!
SATU PANGGUNG BOLEH TEPUK TANGAN SAMA-SAMA
TAK PERNAH AKU RASA MACAM TU

RUGI SANGAT KALO TAK TENGOK!!
APA LAGI

JOM
JOM
JOM



Monday, April 11, 2011

Saturday, April 9, 2011

Dah Lama Tak Menulis

Dah berkarat dah otak nieh sibuk fikir pasal tajuk entri kali ni

heeeee, bukan ape . . betul-betul lost idea.

dah segan dah tangan nie nak menaip gamaknya.

takpe lah, kita layan gambar ye la ye?


my baby shauqee humaid ;)

sawah padi sekitar tanjung karang

seliperku tersusun di laut sabak bernam (tak ingat sebenarnye)

berlaku pensenyawaan agaknya lah ;p

bot berlalu sekitar petang di bagan nakhoda omar
cantik kan?


-end-

p/s -soory merapu, totally no idea but this is my album from my heart

Saturday, March 12, 2011

Perjalanan Saya Nombor Empat!



al-kisah perjalanan aku seharian setelah ke kelas pagi khamis,kemudian aku pulang ke kuala lumpur menumpang teman-teman sekelas, tup-tup tiba di destinasi yang dikehendaki, TAMAN MELATI.

kemudian menunggu kehadiran sahabat lelaki yang lambat sedikit untuk menjemput aku. tapi tak kisah lah. janji dah sampai kan. tunggu lagi sorang sahabat perempuan yang tak ret
i-reti bangun dari tido, nak ajak pergi makan pun lambat! tapi sebab sahabat kan. tak kesah laa deerr.. aku tetap tunggu jugak.

sementara menunggu menanti pelbagai ragam aksi di television aku tontoni. walapun seketika..ceritera itu cukup membuatkan aku tertunggu aksi seterusnya.

setelah itu, bosan jugak menunggu. aku dan sahabatku pergi ke berjumpa sahabat yang nak naik pelamin ahad ni. nikah dah nikah dah, tinggal sanding je lagi. heeee ;D bila aku lak nak sanding ni? hahah

kemudian sesi makan-makan bermula di wangsawalk. tup tup cari jonnys, sekali hanya ada LITTLE WORK sahaja yang tertarik disana. aku tak pernah makan sana, so disuggestkan oleh mereka-mereka berdua. aku pun mengikut menu mereka, bubur tersedap di makan mereka. mari aku cuba!


okey lah, no bad. layan gak. heee. then.. baru lah g tengok tiket, tup tup lagi, saya nombor empat jadi pilihan aku n mereka. layan douhh citer nie. tapi sebab cerita tergantung kan..ada sedikit tak puas hati laaa.

then kua movie. apa lagi. aktiviti sahabat-sahabat, teka-teka. ahaha. makan lagi lahh. itu lah keje nye, kali ni makan SUBWAY lak. amek ko, nak makan sangat kan. muntat-muntat semua. waaaa! pas tu gedik-gedik lak nak dessert. hahaha

ternampak lak kedai TUTTI FRUTTI, haaaa aku ingat main-main je. memang betul dorang nak makan. hadoii! memang menterdarah hari tu! ahhaha. layan kan aje. janji kitorang happy!

tup tup lagi, nyampah lak aku. haha.biaa laa.malam g uptown. da pusing-pusing, dapat gelang kaki satu. dorang g port lak lagi kat PAK LI ahha. ingat tak mau makan da. sekali, haaa nahh ko, amek mee laksa. tah ape tah nama die. . tak macam laksa langsung.

da penat, pulang lah ke home sweet home sahabat perempuan aku. tido end story..


aku tau cite aku dah macam cite karangan darjah satu, tapi aku nak update jugak . tah pasal tah. gile taip gamaknye. end.


Friday, February 4, 2011

Bila Baby Tak Mau Tido!


tengok lah ni, bogel! baru lepas berak~
tak mo tido-tido, insomnia ke pe?
muaaahh!

Thursday, February 3, 2011

Movie, Movie, & Movie



Assalamualikum! W.B.T
heeeee ;DD
da lama tak buat entry panjang-panjang.
al-maklumlah aku ni asyik lost connection je.
huhu. . . so, aku kurang idea, asyik ke sana-sini je jenguk bloggers yang ada.
kot-kot ley dapat ideakan.

TUP TUP TUP
heehhee

aku terpikir aku ada agak la.agak, agak banyak laa
collection MOVIE ini. . yang update pun ada tau. (promote lak tu)
biaselah. student kan. ley share-share cite.
sume dah ada tinggal copy n paste masuk dalam external hardisk.
senang cite.

tapi aku cam nak share dengan korang. tapi tak tahu camne.

heeee, almaklum lagi. aku still BEGINNER dalam dunia blog ni . .huhu
nak makin kad pun still beginner (tetibe). hahah

hurm, ada sape-sape pandai tak nak ajar?
ley laa..please.
ley laa. ;D



p/s - comel kan gambar ni? heee ;D

lots of love,

Which One Is Better






OR



Can u help me??
i really need 2 of them
tengah pening-pening lagi
dua-dua ada dalam list
"IMPIAN TERTUNDA"
tak tahu mana nk pilih.
wwaaaaa!



Tuesday, February 1, 2011

SBlogger

tahu tak? tak tahu? mesti tau punye. kan? kan?kan? punye laaaa lajunye line malam ni. tak sempat aku buat pape dah berderet-deret komen nye kat FACEBOOK! ape lagi..jom join jomm..!!

Friday, January 21, 2011

HARI-HARI SAKIT KEPALA

sakit kepala, tapi tangan yang sakit gile sebab main game td;(


hari ini hari jumaat, tapi hari ini sangat menyakitkan kepala saya, kerana bermacam-macam karenah yang perlu saya tempoh sepanjang hari ini. ada bermacam-macam ragam yang boley menyesakkan dada saya untuk bernafas, membuat hati ini tersentuh, pelbagai perasaan muncul apabila ragam ini mula mendesak. ketahui lah bahawa aku seorang yang sangat sukar difahami.

Tadi aku telah melepaskan segala geram aku di pusat permainan kanak-kanak, tetapi yang pelik nye penuh orang dewasa, korang tahu? tahu x? korang mesti tahu punye. tempat ni aku selalu pergi untuk melepaskan rasa aku.abes tangan aku terasa sakit-sakit. pusing stereng lagi..heeee;) ada sedikit rasa gembira lahhh..

Tup tup..ada lagi, but its okey, its oraite. i know u by my side ;). malas untuk memikirkannya untuk seketika untuk malam ini. biar aku tenang setelah penat bermain. i need to rest. thanks for always being there!

p/s -ssorry, dah macam karangan darjah 1.haha

Sunday, January 16, 2011

TERUS TERASA NAK BIKIN ENTRI!!


HAHAHAH. SELAMA INI PUNYER AKU BLUR-BLUR NAK BIKIN ENTRI APE. TIBE-TIBE BROTHER BEN ASHAARI FOLLOW AKU! WAH BERTUAHNYE!! BLOGGER TERKENAL TU!!UNTUNG LAAH AKU.NI LA MUKA NI WAKTU AKU MULA-MULA JOIN BLOG INI. INI LA BLOG YANG AKU LAYAN. HEEHEE.. KORANG PUN LEY LAYAN GAK!NIE FAN PAGE KAT FACEBOOK, KLIK -----> BEN ASHAARI, LAAYYANN!
THANKS TO MR BEN!

Monday, January 3, 2011

BLUR-BLUR






Ini mood aku pagi-pagi ni. Tersangat lah mengantuk tahap gaban kuasa dua. Disebabkan aku kene jumpa lecture jugak pagi-pagi ini, terpaksa aku pergi jugak. hurrrmmmm..so, aku akan blur-blur sepanjang hari ini . tapi





tetibe nak layan muka lelaki-lelaki comel ini, kot-kot naik semangat.hahahah. korang pun ley layan sekali. chhooww~ salam! Morning ;))

Sunday, January 2, 2011

AL-FATIHAH


BERHENTI SEKETIKA TATKALA MEMBUKA RUANGAN BLOG INI DAN MARI KITA BERSAMA-SAMA MEMBACA AL-FATIHAH..BUAT FAIZAL YUSUF YANG TELAH MENINGGAL DUNIA PADA 01-01-2011 JAM 2.30 AKIBAT SERANGAN JANTUNG.

AL-FATIHAH...

Takziah diucapkan kepada keluarga arwah semoga rohnya dicucuri rahmat.AMIN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...