Tuesday, February 23, 2016

Travel | Holiday | Vacation - Rumah Peranginan Persekutuan Bukit Fraser (RPPBF), Pahang

Travel | Holiday | Vacation - Rumah Peranginan Persekutuan Bukit Fraser (RPPBF), Pahang
Disebabkan aku & family sangat suka bercuti dah explore new place,
Aku dah dapat idea untuk bagaimana untuk hidupkan kembali blog aku yang dah bersawang ini.
Enjoy gambar dulu and leave your comments if ada question ya!





Terdapat  beberapa jalan masuk ke Bukit Fraser dan aku memilih dari jalan dari 
Tol Gombak - Exit Bentong - Raub - Bukit Fraser.


Untuk ke Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) ni, make sure jumpa signboard ni dulu. 


Jalan dia kelok-kelok sikit, nun jauh di ke dalam, disebabkan aku yang drive, susah sikit nak bergambar. Ini la rupa tempat penginapan aku sekeluarga hari tu. 

View waktu pagi, damai, sejuk, tenang, kawasan luar ni ada taman and tempat nak berbbq.


Biasalah, nak jugak berselfie tu. Kita bagi separuh la muka. 


Balai Polis Bukit Fraser telah tertubuh semenjak Tahun 1919 lagi.  


Sekitar kawasan Bukit Fraser


Taman Awam. Kawasan ni boleh cari makan, walaupun tak ramai peniaga yang membuka kedai disini.

Padang mini golf, yang terletak di Taman Awam. 


Kalau tak bergambar di sini tak sah, Ini adalah simbolik di kawasan peranginan sejuk ini. 


Review :

1) Kawasan ini sangat tenang, sesuai untuk yang mencari kedamaian macam aku dan family aku.
2) Jika menginap di RPP, siap sedia dengan bekalan untuk memasak. Kawasan ni sukar untuk mencari makanan and for sure harga akan melambung tinggi.
3) Aku datang hari biasa, so kebanyakan aktiviti tutup.
4) Jika tak tahu nak buat aktiviti apa, ada kedai cendermata di hadapan jam ni akan membantu untuk dapatkan pamphlet yang berkaitan, aktiviti serta waktu.
5) Malam - segala aktiviti akan terhenti. 
6) Bukit Fraser ni memang ternyata tidak ada apa-apa kecuali anda menikmati percutian ini dengan berehat bersama yang tersayang. 

Next, aku akan buat throwback untuk percutian aku yang lepas-lepas.

Assalammualikum w.b.t





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...